fbpx

Hjosik – ett måste för fiskälskaren

Ät nyfångad sik i Hjo-hamnen – I fiskebodarna finner du möjligheten att äta lokalt nyfångad och rökt sik. Du kan dagligen utforska ett varierat utbud av både färsk och rökt fisk, framförallt från Vättern.

Hjo Sik grundades av Bengt Ahlner i slutet av 1950-talet. Ursprungligen bestod verksamheten av partiförsäljning av färsk vätterfisk och försäljning av havs- och insjöfisk från en folkabuss. Bengt åkte runt bland gårdarna i Skaraborg och sålde fisk direkt från sin buss. År 1966 började Bengt röka fisk i samband med starten av Sikens dag, initierad av Tage Bjuredal. Under 1970- och 1980-talet minskade partiförsäljningen och butiken i Hjo hamn fick större betydelse. Den första riktiga affären byggdes 1975 och var i bruk fram till 2011, då nuvarande butik uppfördes.

Idag drivs Hjo Sik av Bengts son, Klas Ahlner, som fortsätter traditionen av att erbjuda kvalitetsfisk i den pittoreska hamnmiljön i Hjo.

Entrén lovar en viss stil och visst håller det hela vägen!

Entrébild till Hjosik-butiken.

De flesta kommer hit köper ofta en färskrökt sik och sätter sig i hamnen på någon av bänkarna och njutar av fisken med ett glas öl.

Inne i Hjo-Sik-butiken.

Sommartid, när solen sänker sig över hamnen, blir den här platsen en idyllisk tillflykt. Du kan njuta av en svalkande glass på uteserveringen mitt i hamnens hjärta, och under vissa tider av året erbjuder Hjo Sik även en läcker lunchservering.

Restaurangbesökare i Hjosik.

Du kan också köpa lokala drycker från Hjo Bryggeri här.

Flaskor med dryck till försäljning.

Telefon: +46 503 310 32

E-post: info@hjosik.se

Facebook: To homepage

Öppettider

Kontrollera öppettiderna innan du avlägger en visit där, genom att kika på deras Facebooksida.